Hour of Code 2019 este despre #TehnologiepentruBine

O nouă ediție Hour of Code este aici! #RomaniaProgrameaza pentru a face bine

Hour of Code 2019 se întâmplă acum și este oportunitatea ideală de a vorbi despre numeroasele avantaje ale studiului programării și despre impactul pozitiv pe care această activitate îl poate avea asupra comunității. Programarea este o superputere și învățăm să o folosim cu responsabilitate pentru a face bine!

Anul acesta, tema internațională Hour of Code este #CSforGood  (#TehnologiepentruBine) și tocmai de aceea încurajăm profesorii din toată țara să ducă mai departe activitatea Hour of Code și să discute cu elevii despre responsabilitatea socială, despre moduri de a face bine comunității și despre cum pot utiliza tehnologia în acest sens.

Iată activitățile propuse de noi pentru evenimentul tău Hour of Code: https://hourofcode.com/ro/learn

Hour of Code te învață despre AI (Inteligența Artificială)

Suntem încântați să îți aducem anul acesta activitatea AI for Oceans, o activitate care le arată elevilor cum pot învăța un bot numit A.I. să sorteze peștii de deșeuri, astfel încât să curețe oceanul. Iar partea cea mai interesantă este că nu e nevoie să programezi! Căci da, informatica înseamnă mai mult decât doar programare!

Accesează tutorialul aici: code.org/oceans

A 10-a ediție a Săptămânii Educației în Tehnologie și Programare

După cum știți, Hour of Code, cel mai mare eveniment educațional din lume, se desfășoară în fiecare an în cadrul Săptămânii Educației în Tehnologie și Programare.

La început, Săptămâna Educației în Tehnologie și Programare s-a lansat în Statele Unite ale Americii, la Casa Albă și în Silicon Valley.

Acum, săptămâna dedicată studiului informaticii este sărbătorită la nivel mondial prin milioane de evenimente Hour of Code.

Vă urăm mult succes în organizarea evenimentelor Hour of Code și spor la programat tuturor!