Este important ca toți copiii să înțeleagă că nu sunt singuri atunci când văd un conținut care îi face să se simtă inconfortabil sau se confuntă cu comportamentul neadecvat din mediul online- mai ales dacă îi afectează pe ei sau o persoană de care le pasă.

Nu ar trebui să ezite niciodată să obțină ajutor de la dumneavoastră sau de la un alt membru al familiei în care au încredere. De asemenea, este bine ca ei să știe că există diferite modalități de a fi curajoși și de a lua măsuri, inclusiv a vorbi despre aceste lucruri offline și de a folosi instrumentele de raportare online.

Comportamnetul neadecvat din mediul online

Ca familie, poate fi util să configurați un protocol sau un plan de ajutor pe Internet. Nu trebuie să fie ceva complicat, ci doar o activitate prin care toată lumea să se gândească de ce și cum să ceară ajutor atunci când lucrurile din online devin urâte. Iată câteva sfaturi utile:

Ghidul Familiei îți oferă o mulțime de informații și activități, perfecte pentru a te ajuta să discuți cu copilului tău despre securitatea online.

Accesează toate resursele de care ai nevoie pentru a discuta cu copilul tău despre comportamentul neadecvat din mediul online – Descarcă Ghidul

Citește și: E cool să fii amabil. Atitudinea pozitivă în mediul online. (Eroii Internetului)