Inspectoratul General al Poliției Române, Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii ne-a oferit informații despre riscurile și vulnerabilitățile în mediul online ale copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Mai jos găsiți o parte din concluziile aceste cercetări. 

Sunt informații care ne ajută să înțelegem importanța campaniilor prin care copiii învață să gestioneze situațiile de pe internet, iar adulții învață cât de important este să deschidă discuții despre siguranța online. 

Inspectoratul general al poliției Române luptă și împotriva criminalității informatice

Citește rândurile de mai jos pentru a vedea o parte din concluziile oferite direct de RO Cyberex. Vei afla, printre altele, pericolele la care sunt expuși copiii în mediul online, opinia profesorilor cu privire la siguranța online și care sunt oamenii la care apelează elevii atunci când au probleme provenite din mediul online.

Ce putem face pentru a proteja copiii de pericolele online

Parteneriate între instituții, ONG-uri, oamenii care pot influența opinia publică, părinți și profesori cu scopul de a ajuta copiii sunt cel puțin sănătoase. 

Prin programul Eroii Internetului am pornit o campanie cu rezultate deja vizibile. Copiii au început să înțeleagă ce este în regulă și ce nu în mediul online, iar adulții deschid discuții pe care nu le-au mai purtat până în prezent cu cei mici. 

Urmărește blogul nostru și paginile social media Adfaber pentru a vedea cum ajutăm copii să fie în siguranță pe internet. Revenim și cu mai multe date oficiale din partea Inspectoratului General al Poliției Române.