3 eleve din Buzău au o soluție inedită pentru problema poluării și a reciclării.

Participante în cadrul celui mai mare program de antreprenoriat și educație IT pentru fete din lume, Technovation Girls,
tinerele sunt susținute de Banca Transilvania pentru a rezolva o problemă din societate cu ajutorul tehnologiei.

Mocanu Ioana Raluca, Brezoaie Carla Rebeca și Cosma Elena, eleve în clasa a X-a și a XI-a, formează echipa “Viridi Lux” și au realizat o aplicație și un plan pentru o afacere de bike renting. Mobike app, soluția propusă de elevele românce are la bază o idee inedită: pentru a închiria o bicicletă plătești cu punctele obținute prin reciclarea produselor din plastic, hârtie, baterii uzate sau cu cele obținute în urma kilometrilor parcurși cu bicicleta.

Prin această aplicație participantele și-au propus să rezolve mai multe probleme simultan. Pe lângă scăderea nivelului de poluare sau îmbunatățirea ratei de colectare a materialelor reciclabile, ele își propun și creșterea numărului de persoane care fac mișcare (aplicația monitorizând întreaga activitate și numărul de calorii consumate prin pedalare).

Cine sunt cele 3 românce care au venit cu această idee?

Mocanu Ioana Raluca, elevă în clasa a XI-a, este programatoarea echipei Viridi Lux.

Graphic designer-ul echipei este Brezoaie Carla Rebeca, elevă în clasa a X-a. Pasiunea ei este să creeze artă vizuală, logo-ul Viridi Lux făcând parte din colecția sa de realizări. Responsabilă cu strategia de marketing, care va face ca proiectul să fie un succes este Cosma Elena, elevă în clasa a X-a. Elena a stabilit obiectivele care trebuie îndeplinite, astfel încât aplicația să fie utilă, inovatoare și, în același timp, sustenabilă.

Iată cum funcționează aplicația lor!