Technovation Challenge Romania 2018 by UPC

sau „Competitia care schimba regulile in lumea tehnologiei”

Technovation Challenge Romania 2018 by UPC s-a incheiat cu o finala nationala mai mult decat interesanta. 10 echipe de fete si-au prezentat proiectele la Regional Pitch. Printre subiectele atinse au fost afectiunile psihice, educatia, sanatatea, risipa de alimente. Dupa 5 ore incarcate de emotie, juriul a decis castigatoarele care vor reprezenta Romania in semifinala internationala: Kernel Panic, Mission4society si B.I.D.D. Proiectele lor vor fi jurizate in perioada 1-17 iunie. Insa, indiferent de rezultat, prin sustinerea companiei UPC, Kernel Panic va merge la World Pitch, in San Francisco, pentru ca a obtinut cel mai mare punctaj la noi. Fetele vor avea ocazia sa vada ce inseamna competitia internationala in locul care a ajuns sinonim cu inovatia: Silicon Valley. Urmareste clipul de mai jos sa vezi atmosfera finalei din Romania:

E O LUME A FETELOR!

Din 2010, peste 10.000 de fete din 78 de tari au participaat la Technovation. Cu ajutorul mentorilor-voluntari, ele au realizat aplicatii mobile de tip “startup” ce s-au adresat problemelor locale si globale. Si cum de la an la an mai multe fete accepta acesta provocare, stim cu siguranta ca mai sunt probleme de rezolvat … si ca exista fete pasionate din fiecare colt al lumii, dornice sa gaseasca solutii.

INVATA. CONSTRUIESTE. SCHIMBA.

Technovation ofera fetelor din toata lumea oportunitatea sa invete skill-urile necesare pentru a deveni antreprenori tech si lideri. Fetele de la 10 la 18 ani invata sa identifice o problema in comunitatea lor si sa creeze o aplicatie de mobil ce vine ca o solutie pentru problema identificata. Apoi, ele invata cum sa comunice aceasta idee si sa o transforme intr-un business complet.